Netrisk

A nem hivatalos Netrisk blog.

KÖTELEZŐ KÖTÉS ITT

Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Friss topikok

2010.11.02. 12:07 KötelezőGuru

Már 600ezer díjszámítás a Netrisk oldalán

600 000 díjszámítást végeztek el a Netrisk.hu oldalán a kötelező biztosítás kampány első napján. A múlt évi novemberi kampányban összesen 2 000 000 díjszámítás történt a Netrisk oldalán.

50%-os növekedés tapasztalható a korábbi évhez képest a megkötött szerződések számában is, mivel idén már most 15 ezren megkötötték a szerződést.

Kötelező díjkalkulátor >>
Kötelező biztosítás >>

 

Forrás: penzcentrum.hu

1 komment

Címkék: netrisk kotelező biztosítás kotelezo biztositas


2010.10.27. 13:53 KötelezőGuru

Jótanácsok a kötelező biztosítás kötéshez

Több fontos jótanácsot is megfogalmazott a MABISZ a fogyasztók számára:

- ügyeljünk a díjfizetés folyamatosságára, hisz a "fedezetlenségi djí" jóval magasabb, mint a korábbi "MABISZ-díj"
- az üzembentartó (és nem a tulajdonos) jogosult és köteles szerződés kötni
- figyeljünk a biztosítási évfordulóra
- a gépjárművel kapcsolatos ügyintézés az okmányirodákban történik
- díjfizetésre az esedékességtől számított 45 napos "türelmi idő" áll rendelkezésre (a döntéshozónál a MABISZ törvényjavaslata a jogszabály megváltoztatására)

Kötelező díjkalkulátor >>
Kötelező biztosítás >>

 

Forrás: penzcentrum.hu

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás kötelező kgfb kotelező biztosítás kotelezo biztositas


2010.10.18. 14:16 KötelezőGuru

5 m Ft-os bírság a Netrisknek

A Gazdasági Versenyhivatal 5 m Ft-os bírsággal büntette a Netrisk.hu alkuszt. A vád: tisztességtelen kereskedeli gyakorlat.

Egészen pontosan a tavalyi kampányidőszakban történt a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, miszerint a Netrisk azt kommunikálta, hogy:

- a fogyasztó az eljárás alá vont portálján a biztosítók összes ajánlatából választhat,

- az általa működtetett portálon elérhetők a fogyasztók számára legkedvezőbb árak,

- szolgáltatásának igénybevétele esetén 35%-os mértékű online kedvezmény érhető el a biztosítási díjakból.

A Versenytanács kötelezi a Netrisk.hu Kft.-t 5.000.000 Ft bírság megfizetésére - közölte honlapján a GVH.

---

Érdekesség, hogy a weboldal meta leírásában még mindig ez a szöveg szerepel:

Minden biztosító ajánlata egy helyen: kötelező-, casco-, lakás- és utasbiztosítás. Számolja ki Ön is, kösse meg online. Minden szolgáltatásunk díjmentes.

Ezt pedig több millóan látják, mivel megjelenik a Google találati listáján, főleg a főszezonban. Netrisk csinálj valamit!

Kötelező díjkalkulátor >>
Kötelező biztosítás >>

Forrás: portfolio.hu

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás bírság netrisk


2009.11.04. 12:59 KötelezőGuru

Tömegesen váltanak az autósok biztosítót

Már tízezernél is többen váltottak biztosítót a kötelező biztosítás kampányban és ezek csak az egyik alkusz cég adatai. Az RTL Híradó által megkérdezett társaság internetes díj kalkulátorán egyetlen hétvége alatt is rengetegen számolták ki a jövõ évi biztosítási díjakat és 80 százalékuk talált kedvezõbb ajánlatot a mostaninál.

Percenként nagyon sokan kattintanak az internetes díj kalkulátorra. Hétfõ délig már több mint 12 ezren váltottak a segítségével biztosítót. A klikkelõk 80 százaléka ugyanis kapott jobb ajánlatot a mostaninál. Haraszti Zsolt, a Netrisk ügyvezetõje azt mondta, hogy a tavalyi 31 ezer forintos átlagdíjakhoz képest idén 25-26 ezer forintra csökkentek a megkötött szerzõdések átlagos díja. Ez csaknem 20 százalékos díjcsökkenést jelent az ügyfeleknek.

Az autósok december elsején éjfélig gondolkodhatnak, addig van idejük felmondani a jelenlegi kötelezõjüket. Az újat pedig december 31-ig kell megkötniük.
Hamarosan több szabály is változik: 2010-tõl 30 helyett 60 nap után szûnik meg a biztosítás, ha valaki nem fizeti, és ezután sem veszíti el a bónuszfokozatát. 2011-tõl pedig a köbcenti helyett a teljesítmény lesz a díjszámítás alapja.

Forrás: netrisk.hu link

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás kötelező kgfb netrisk kotelező biztosítás kotelezo biztositas


2009.11.02. 13:10 KötelezőGuru

Kötelező átlagdíja ötödével csökkent - írja a Netrisk

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk a Netrisk-en már pénteken megkezdődött a kötelező biztosítás kötés roham. Állításuk szerint már több mint négyezren váltottak kötelező biztosítást. A Netrisk.hu  71 000-es minta alapján állítja, hogy az ügyfelek 81%-a talál a meglévőnél kedvezőbb kötelező biztosítás díjat.

A kötelező biztosítás átlagdíjak 20%-al csökkentek az előző évhez képest, 31 000 Ft-ról 25 000 Ft-ra. Akik viszont most nem váltanak azoknak a kötelező biztosítása még akár nőhet is 2010-ben.

Bővebben itt.

37 komment

Címkék: biztosítás kötelező kgfb netrisk kotelező biztosítás kotelezo biztositas


2009.10.30. 19:33 KötelezőGuru

Elindult a Netrisk - Lehet kötni kötelezőt!

A Netrisk idén is a leggyorsabb volt és már készen is áll a kötelező biztosítás kötésekre.

Forrás netrisk.hu:

Soha nem látott árverseny, csaknem 60 féle kedvezmény az utolsó kötelező kampányban!

A 2010-es kötelező biztosítási tarifák közzétételének napján, ismét elsőként indult el a Netrisk.hu 2010-es kgfb kalkulátora. A piacvezető Netrisk.hu biztosítási portál ügyfelei így már a kampány első napjától összehasonlíthatják az összes biztosító ajánlatát, és meg is köthetik jövő évi kötelező biztosításukat.

Az idei kampány soha nem látott árversenyt hozott. Tovább csökkentek a kgfb alapdíjak, miközben a biztosítók csaknem 60 féle kedvezménnyel álltak elő. A legmagasabb szezonális árengedmény eléri a 70 százalékot.

A díjakat összehasonlítani az idén még nehezebb, hiszen leginkább az egyéni kedvezmények határozzák meg, kinek hol érdemes új kötelező biztosítást kötnie. A legtöbb autósnak ugyanakkor megéri váltani, különösen most, hiszen a kedvezmények egy része csak az idei kampányban érvényes.
A biztosítók közötti versenyt immár második éve nem a kis piaci szereplők, hanem a legnagyobb biztosítótársaságok diktálják. Többségük csökkentette vagy szinten tartja díjait a múlt évhez képest és ezzel együtt az alapdíjra adható kedvezmények számát és mértékét is jelentősen emelték a társaságok.

A biztosítók szeretnék megmozgatni, biztosítóváltásra bírni azokat az autósokat is, akik az elmúlt években nem váltottak. Ezért a csaknem 60 féle kedvezmény között több biztosítónál is találunk olyan kedvezményszorzót, melyre kifejezetten a régóta egy biztosítónál kitartott ügyfelek jogosultak, amennyiben most a biztosítóváltás mellett döntenek.

Összességében elmondható, hogy az idén novemberben ismét olcsóbb lesz a kötelező, mint az év bármely más szakában. Sőt, jobb feltételekkel lehet új szerződést kötni, mint a korábbi években. Az utolsó kampány nyilvánvalóan stratégiai jelentőségű minden biztosítótársaság számára, hiszen a következő években az év végi hajrá nélkül akár az ügyfelek mobilitása is alább hagyhat. Így idővel a biztosítási díjak is lassan felfelé kúszhatnak majd az elmúlt évek látványos árzuhanásait követően.

Forrás: www.netrisk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás kötelező netrisk kotelező biztosítás kotelezo biztositas


2009.10.30. 09:44 KötelezőGuru

Megszólalt a Netrisk

A Netrisk online alkusz szerint a kötelező biztosítás díjaknál a komoly árverseny mellett csökkenő díjakra és további kedvezményekre lehet számítani.

A Netrisk szerint a legnagyobb biztosítótársaságok diktálják idén is a versenyt.

Mivel a piaci szereplők az utolsó kötelező biztosítás kampányra számítanak, ezért nagyobb kedvezményekkel próbálják biztosítóváltásra bírni az autósokat.

 

Bővebben

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás kgfb netrisk kotelező biztosítás kotelezo biztositas


2009.10.16. 09:55 KötelezőGuru

15 éves a Netrisk - 15 millió Ft nyeremény

A Netrisk.hu az Első Online Biztosítási Alkusz Kft. idén 15 éves. Aki netrisk.hu regisztrált tag az már biztos értesült róla hírlevélben, hogy nyereményjátékot indítottak, melynek főnyereményer:

15 000 000,- Ft

Minden regisztrált tag automatikusan jogosult egy sorsejgyre, de további sorsjegyekre tehetünk szert az alábbi módokon:

  1. Ha a nyereményjátok oldalon elhelyezett linken keresztül meghívjuk ismerőseinket a netrisk oldalára és regisztrálnak is, akkor kapunk egy-egy kreditet, mindenk regisztráció után.
  2. A netrisk.hu nyereményjáték oldalán elhelyezett kérdőívet kitöltve további 5 sorsjegyet szerezhetünk magunknak.
  3. További 5-5 sorsjegyet szerezhetünk minden egyes casco, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás szerződésenként a nyereményjáték ideje alatt 2009. október 10 - 2010. január 10..

További részletek relérhetők a netrisk.hu oldalon.

Hajrá!

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás nyereményjáték kötelező kgfb netrisk kotelező biztosítás kotelezo biztositas


2009.10.11. 17:12 KötelezőGuru

Netrisk bemutatás - második rész

Cél és filozófia

A netrisk biztosítási portál célja, hogy megbízható és biztonságos online biztosítást kötési lehetőséget biztosítsanak a látogatók számára, akik gyorsan és gazdaságossan köthetnek biztosítást a kalkulátor (pl: kötelező díjkalkulátor) segítségével.

Külön kiemelve a megbízhatóságot, biztonságot


A netrisk biztosítási titokként kezelei a tudomására jutott adatokat, a 2003. évi LX. tv. (Törvény a biztosítóintézetekről és a biztosítási tevékenységről) alapján, és a beleegyezésünk nélkül harmadik személyeknek, nem adja ki.
Az online biztosítás kötéskor SSL (Secure Socket Layer) titkosított vonalat használnak.

Forrás: www.netrisk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás netrisk


2009.10.10. 16:35 KötelezőGuru

Szuperolcsó kötelező biztosítás

Jövőre megint szuperolcsó lehet a kötelező biztosítás!

 

forrás: www.penzcentrum.hu

2009 első félévében rekordmélységbe zuhant a biztosítók kárhányada, ami a novemberi gyilkos árversenyben a kötelező biztosítás meredek áresését hozhatja. Persze a túl olcsó ajánlatok veszélyeket is hordoznak...

Történelmi mélypontra került az idei első félévben a kárhányad a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon. (A kárhányad a kárkifizetés és díjbevétel hányadosa.) Az év első hat hónapjában gépjárműkárokra mindössze 27,3 milliárd forintot fizettek ki a szövetség tagjai, 43,5 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt. Ez a mindössze 40,2 százalékos kárhányad új negatív csúcsot jelent. A másik oldalon a csúcs 2005 végén volt, amikor a biztosítók a hozzájuk befolyt díjbevétel 79,91 százalékát kifizették a károk kompenzálására. A tavalyi év első hat hónap során, a biztosítók 48,3 milliárd forintot fordítottak károkra, ami 68,7 százalékos kárhányadot jelent.

tovább: www.penzcentrum.hu

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás kötelező kgfb netrisk kotelező biztosítás


2009.01.26. 14:49 KötelezőGuru

Netrisk nyereményjáték

Január 15.-én, közjegyző jelenlétében kisorsolták a 2008 novemberi kötelező biztosítási kampányban meghirdetett nyereményeket és a fődíjat.

A 10 millió forintos fődíjat GAVOLDINÉ NAGY ÁGNES nyerte.

További MP3 lejátszó nyertesek: nyeremenyjatek.netrisk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: nyereményjáték netrisk


2009.01.17. 13:22 KötelezőGuru

Netrisk bemutatás - első rész

A netrisk.hu Magyarország első, online biztosítási alkuszi szolgáltatást nyújtó honlapja, melynek létrehozója és üzemeltetője a Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Kft. A Netrisk Kft. 1994-től nyújt hathatós segítséget ügyfeleinek a biztosítási piac minden területén.

Forrás: www.netrisk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: netrisk


2009.01.05. 12:54 KötelezőGuru

47 országra a magyar kötelező biztosítás

Tovább bővült a magyar kgfb területi hatálya.

Immár 47 országra érvényes a hazai autósok kötelező gépjármű felelősségbiztosítása (kgfb) - közölte a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) keretében működő Nemzeti Iroda. Január 1-től a területi hatály kiterjed Oroszországra is, így akár Vlagyivosztokig autózhatunk a magyar biztosítási fedezettel.

Kevesen tudják, hogy magyar kgfb néhány Európán kívüli államra is érvényes, így Iránra, Izraelre, Marokkóra, Tunéziára és Törökország ázsiai részére, bár ezekre a területekre általában csak a nemzetközi fuvarozók jutnak el.

A magyar autósok az Európai Unió, illetőleg az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban a biztosítási fedezetüket az "EU-s rendszámmal" (baloldalon kék mezőben elhelyezkedő 12 sárga csillag és alatta a H jelzés) igazolják, a többi államban azonban a rendszám mellett szükség van a külön elhelyezett, ovális alakú ország jelzésre (H) is, amelyet nem helyettesítenek a más formátumú matricák. Ez utóbbi országok meglátogatása esetén különösen ajánlott a hagyományos, papíralapú Zöldkártya-igazolás kiváltása, amelyet a hazai felelősségbiztosítók díjmentesen bocsátanak ügyfeleik rendelkezésére.

Forrás: netrisk.hu

Szólj hozzá!


2009.01.04. 11:45 KötelezőGuru

eFestival nyertes a Netrisk

A Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Kft. első helyezést ért el eSzolgáltatás kategóriában az eFestival 2008 - az online és a multimédia szakma évenként megrendezett rangos eseményén. A díj átadásra december 2-án a DAT’2008 konferencia záróakkordjaként került sor.

A Netrisk.hu biztosítási portál elnyerte az eFestival 2008 eSzolgáltatás kategória Fődíját, és így jogosult a „Díjnyertes digitális média alkalmazás” megtisztelő cím viselésére.

A Magyar Tartalomipari Szövetség idén 8. alkalommal rendezte meg a hazai online és multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt. A verseny célja, hogy arra ösztönözze az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a felhasználóknak.

Forrás: netrisk.hu

Szólj hozzá!


2009.01.04. 11:41 KötelezőGuru

Netrisk még mindig piacvezető

A Netrisk 160 ezer szerződéssel zárja a novemberi kötelező kampányt

A Netrisk oldalán novemberben megkötött kötelező biztosítások száma vasárnapra elérte a 160 ezret. A piacvezető biztosítási portál összesített adatai alapján az új szerződések 31 százalékát az Allianz kötötte, míg a most debütált Wabardot a kötelezőt váltók 15 százaléka választotta.
A felmondott szerződések számában is az Allianz áll az élen, ám mivel a biztosítótársaság csaknem kétszer annyit nyert, mint vesztett, összességében is a novemberi kampány egyik legnagyobb nyertese. A felmondott és megkötött szerződéseket együttesen mérlegelve ugyanakkor a legnagyobb ügyfélszám-növekedést a Wabard könyvelheti el.
A legnagyobb vesztes a K&H Biztosító, mely az összes felmondott szerződés tíz, az újonnan kötötteknek viszont csupán 2 százalékát tudhatja a magáénak, de a nagy vesztesek kötött van a TIR is, mely új ügyfelet gyakorlatilag nem tudott szerezni.
Ha csak a megkötött új szerződések darabszámát néznénk, a harmadik legsikeresebb a kampányban a KÖBE lenne, ám ha a felmondott szerződéseit is számba vesszük, látható, hogy a biztosítási egyesület csak megtartani tudta piaci részesedését, míg a kevesebb új ügyfelet szerző Genertel még növelte is, jóval kevesebb szerződést vesztett ugyanis.
Ügyfeleinek számát így összességében csupán három biztosító tudta növelni: Az Allianz, a Wabard és a Genertel - az összes többi piaci szereplő részesedése csökken vagy stagnál a novemberi kampány eredményeként. (Miután a kötelező biztosítások felmondására adott határidő hétfőn lejár, a felmondások összesített adatai portálunkon gyakorlatilag véglegesnek tekinthetőek, de a még decemberben várható kisszámú új szerződés sem befolyásolhatja már érdemben a kampány végső mérlegét.)

Forrás: netrisk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: netrisk kotelező biztosítás


2008.12.15. 16:37 KötelezőGuru

Netrisk

Az idei évben vélhetően ismét megérte az alkuszok hatalmas reklámköltése. Egy hónap alatt tk. az összes jelentős médiában megtalálhattuk őket.

Külön kiemelném a Netrisk alkuszt, aki a keresőhirdetések mellett már nagy hangsúlyt fektetett a kiegészítő marketing tevékenységekre is.

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás kötelező netrisk


2008.12.03. 23:36 KötelezőGuru

Netrisk

2008. novemer 5. délutánig már dupla annyian váltottak biztosítót a Netrisk kötelező biztosítási portálon, mint korábban. Ezzel a tendencia folyatódni látszódik, hiszen 2007-ben szintén dupla annyian váltottak a Netrisken, mint 2006-ban.

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás kötelező netrisk